tiistai 3. kesäkuuta 2014

Modernin ajan taloushistoria yksissä kansissa


Tamperelainen Vastapaino on ollut mukana Kolmen Sepän Kirjakaupassa alusta asti. Valikoimassamme on edelleen kaikki saatavilla oleva tämän mainion kustantamon tuotannosta: Filosofiaa, yhteiskuntatieteitä, historiaa ja politiikan tutkimusta muun muassa. Tässä eräs viime aikojen suosituista suurteoksista esittelyineen:

Lennart Schön: MAAILMAN TALOUSHISTORIA - teollinen aika. 38e.

Maailman taloushistoria – Teollinen aika käsittelee maailmantalouden kehitystä vuodesta 1800 meidän päiviimme asti. Tuona aikana maailman väestö kuusin- ja tuotanto 65-kertaistui. Tuotannon ja kaupankäynnin lisääntyminen yhtenäisti maailmaa ja teki eri maanosat entistä riippuvaisemmiksi toisistaan. Höyrykoneen, poltto- ja sähkömoottorin sekä lopulta tietokoneen keksiminen häivyttivät maanosien välisiä etäisyyksiä, ja maailmantalouden painopiste siirtyi Isosta-Britanniasta Yhdysvaltoihin.

Lennart Schön valaisee globaalin kehityksen yleisiä linjoja ja suurten mullistusten takana piilleitä voimia. Hän kiinnittää huomiota myös yksittäisiin muutoksiin ja maailmantalouden yllättäviin käännekohtiin. Otteeltaan modernissa teoksessa ovat mukana aivan viimeaikaisimman tutkimuksen tulokset. Lisäksi se kattaa Pohjoismaat sekä naisten roolin, jotka yleensä jäävät maailman taloushistorian tarkasteluissa katveeseen. Lennart Schön on Lundin yliopiston taloushistorian professori sekä kansainvälisesti erittäin tunnettu ja tunnustettu tutkija.
Maailman taloushistoria – Teollinen aika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti