tiistai 18. marraskuuta 2014

Onko kapitalismilla tulevaisuutta? Lue ja tiedä!


 
Onko kapitalismilla tulevaisuutta?

Kauppamme toiminnassa alusta asti mukana olleet kustantajat Gaudeamus ja Vastapaino yhdistivät voimansa tämän ainutlaatuisen talousteoksen julkaisemiseksi!

Rooman valtakunta, Euroopan vanhat monarkiat sekä neuvostoimperiumi – jokainen yhteiskuntajärjestelmä on romahtanut, ja niin romahtaa myös kapitalismi, mutta kuinka nopeasti?

Teoksessa maailmankuulut yhteiskunnan ja globalisaation tutkijat esittävät oman näkemyksensä kapitalismin romahtamisen mekanismista, ajankohdasta ja siitä, mitä sen jälkeen tapahtuu. Kapitalistisen markkinatalouden analyysin ohella teoksessa paneudutaan neuvostokommunismin luhistumisen vaikutuksiin, keskiluokan työn loppuun, ydinsodan uhkaan ja kyvyttömyyteemme selviytyä ympäristökriisistä. Kirjoittajat korostavat, että historian suunta on avoin ja ihmisen toiminnalla on merkitystä.

Ensimmäistä kertaa kansainvälisesti tunnettujen sosiologien joukko on kirjoittanut yhdessä teoksen, joka osallistuu nykykeskusteluun vailla akateemista vaikeaselkoisuutta. Kirja on sosiologisen ajattelun huipentuma mutta samalla nautinnollista luettavaa. Nautittavassa ja mukaansatempaavassa teoksessa on optimistinen vire, ja ajankohtaisuudessaan ja iskevyydessään se hakee vertaistaan.

Kirjan kirjoittajat ovat arvostettuja ja vaikutusvaltaisia professoreja:

Immanuel Wallerstein, sosiologian professori, Yale University
Randall Collins, sosiologian professori, University of Pennsylvania. On toiminut myös American Sociological Associationin johtajana
Michael Mann, sosiologian professori, UCLA – University of California
Georgi Derluguian, yhteiskuntatutkimuksen ja yhteiskuntapolitiikan professori, New York University, Abu Dhabi
Craig Calhoun, johtaja, London School of Economics

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti