keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Rahatalous haltuun! Pois virheistä toimivaan talouspolitiikkaan.Kevään kuumin kotimainen talousanalyysi on saatavana meiltä edullisesti! Jussi Ahokas & Lauri Holappa: Rahatalous haltuun – Irti kurjistavasta talouspolitiikasta (LIKE), vain 22 e.Suomen julkista talouskeskustelua hallitsee valtavirtainen talousteoria. Rahatalous haltuun analysoi kattavasti kapitalistisen rahatalouden mekanismeja.

Teos osoittaa, että Suomen talouspolitiikkaa ohjaava valtateoria on perusteiltaan virheellinen ja sen toteuttaminen johtaa kurjistavaan talouskehitykseen ja hyvinvointivaltion tuhoutumiseen.

Toimivan talouspolitiikan edellytys on modernin rahatalouden tuntemus.

Rahatalous haltuun tarjoaa lukuisia keinoja toteuttaa hyvinvointivaltiota tukevaa talouspolitiikkaa. Teos pureutuu globaalin rahatalouden rakenteisiin ja käsittelee Suomen talouspolitiikan ja -historian lisäksi euroalueen talouspolitiikkaa sekä finanssi- ja eurokriisiä. Kirja tarjoaa myös keinoja euroalueen taantuman hoitoon.

YTM Jussi Ahokas (s.1982) on väitöskirjatutkija Itä-Suomen yliopistossa historia- ja maantieteiden laitoksella. Ahokas on tutkinut muun muassa suomalaisen aluepolitiikan rahavirtoja, rahoitusmarkkinakriisejä, kapitalistisen rahatalouden instituutioita sekä keynesiläisyyttä Suomessa.

VTM Lauri Holappa (s. 1982) työskentelee Helsingin yliopistossa politiikan ja talouden tutkimuksen laitoksella väitöskirjatutkijana ja tuntiopettajana. Holappa on keskittynyt tutkimuksessaan erityisesti taloustieteellisten ideoiden poliittisten vaikutusten tarkasteluun sekä jälkikeynesiläiseen talousteoriaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti